Гришо се размина с Надал, Федерер и Мъри на "Уимбълдън", Родик го чака във II кръг

Младият ни талант Григор Димитров няма да играе с някой от тримата топфаворити на тазгодишния "Уимбълдън" в първия кръг. Първата ни ракета се размина със световния номер 1 и миналогодишен шампион в турнира Рафаел Надал, петкратния носител на трофея Роджър Федерер и световния номер 3 Анди Мъри. Жребият определи противник на Димитров на старта да бъде руснакът Игор Куницин. При победа, 18-годишният хасковлия ще се изправи най-вероятно срещу двукратния финалист в турнира и номер 6 в света Анди Родик (САЩ), който играе в първия кръг с французина Жереми Шарди. Григор е в горната половина на схемата, където се намира Надал.

Както е известно, тийнейджърът от Хасково ще направи дебют в основната схема при мъжете с "уайлд кард". Миналата година Григор стана шампион при юношите на "Уимбълдън" и на "Ю Ес Оупън".

27-годишният Игор Куницин е 39-и в световната ранглиста на ATP. Висок е 180 см, тежи 75 кг и играе с дясната ръка. Куницин има една титла на сингъл в досегашната си кариера - миналата година той спечели турнира на хард на закрито в Москва след победа на финала над далеч по-именития си сънародник Марат Сафин.
Източник: sportal.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини